ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΕΜΜΕ

Thursday, March 22, 2007

Νόμος του κράτους ο νέος "νόμος-πλαίσιο"

Ούτε 15 μέρες δεν έχουν περάσει από τότε που υπερψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος "νόμος-πλαίσιο" για την Ανώτατη Εκπαίδευση και οι αντιδράσεις από το "μέτωπο της στείρας άρνησης και της στασιμότητας" συνεχίζονται.

Αφού πρώτα οι ανεκδιήγητοι συμφοιτητές μας (σε αγαστή συμφωνία με συμφεροντολάγνους καθηγητές που κόπτονται να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους) αρνήθηκαν να καταθέσουν προτάσεις και να συμμετάσχουν σε κάθε είδους διάλογο, τώρα ζητούν να μην εφαρμοστεί ο νόμος!!!

Τέτοιου είδους στάσεις, πέρα από τη διάθεση παρανομίας που δηλώνουν, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες από τη στιγμή που προκρίνουν την κατάλυση των νόμων και του Σύνταγματος, κατ' επέκταση του ίδιου του δημοκρατικού πολιτεύματος! Όσο και να τους πληγώνει τα 30.000 άτομα που διαδηλώνουν (αν δεχτούμε τα στοιχεία που οι ίδιοι δίνουν) αποτελούν μειοψηφία σε μια κοινωνία που προχωρά με τη βούληση των πολλών.

Εμείς ως ΔΑΠ-ΕΜΜΕ, στηρίζοντας σταθερά και με συνέπεια όποιες μεταρρυθμίσεις στοχεύουν στην αναβάθμιση του Πανεπιστημίου, βλέπουμε με ικανοποίηση μέρος των προτάσεών μας να γίνονται πράξη. Κάποια στιγμή (ποτέ δεν είναι άργα) θα πρέπει όλοι αυτοί που αντιδρούν (για να αντιδρούν) να κατανοήσουν ότι το μέλλον της χώρας δεν μπορεί να υποθηκεύεται εξ' αιτίας των συμφερόντων τους ή (ακόμη χειρότερα) εξ' αιτίας της ανοησίας τους.