ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΕΜΜΕ

Thursday, March 22, 2007

Η «δικτατορία» της ροχάλας

η αλλιώς: ο κόσμος σε ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ

Τη Δευτέρα 12-3, στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών, για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες σκηνικών κι επεισοδίων που δεν περιποιούν τιμή σε κανέναν και καταστρατηγούν στην πράξη κάθε έννοια δημοκρατίας. Η ΔΑΠ-ΕΜΜΕ με αφορμή τα όσα συνέβησαν έχει να δηλώσει τα εξής:

1)Εκφράσεις όπως «φασίστες, φονιάδες» φανερώνουν μόνο ένδεια πολιτικών επιχειρημάτων και αποσκοπούν στην τεχνητή ένταση και τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας. Όταν δε, την αντίθετη άποψη, στα πλαίσια μιας δημοκρατικής διαδικασίας, ορισμένοι την αντικρούουν φτύνοντας, τότε ο όρος «δικτατορία της ροχάλας» βρίσκει την πλήρη του υπόσταση!!!

2)Οι χυδαιότητες στις οποίες κατέφυγαν αυτοί, οι οποίοι αγωνίζονται για να μείνει το τμήμα κλειστό και να χάσουν οι συνάδελφοί τους όλο το ακαδημαϊκό έτος, είναι δηλωτικές του δικού τους ήθους και μόνο. Πάντοτε οι ύβρεις χαρακτηρίζουν τον υβριστή κι όχι τον υβριζόμενο.

3)Η δημιουργία προσκομμάτων στη διεξαγωγή της συνέλευσης και η κατάχρηση χρόνου από ορισμένους ομιλητές εξυπηρετούσαν έναν και μόνο σκοπό: τη χρονική μετακύληση της ψηφοφορίας μπροστά στον διαφαινόμενο «κίνδυνο» να αποφασιστεί η λήξη της κατάληψης.

Διεκδικώντας πιστά το συμφέρον του τμήματος και παραμερίζοντας κομματικές δυσκαμψίες αποφασίσαμε να στηρίξουμε ένα πλαίσιο "υπέρ της ανοιχτής σχολής". Η απόφαση αυτή σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί προδοσία των θέσεών μας αλλά απτή απόδειξη του ενδιαφέροντός μας για το τμήμα. Είμαστε υπέρ των μεταρρυθμίσεων που θα βγάλουν το Πανεπιστήμιο από το λήθαργο στον οποίο βρίσκεται σήμερα και είμαστε υπερήφανοι για τις θέσεις μας. Από εκεί και πέρα μπορεί να βρεθεί ένας κοινός τόπος με κάποιον που συμφωνεί ή διαφωνεί με κάποιες απ’ τις προωθούμενες αλλαγές. Κι αυτό το σημείο σύγκλισης, το σημείο τομής δύο διαφορετικών ευθειών δεν μπορεί να είναι άλλο από την επαναλειτουργία της σχολής. Ο,τιδήποτε άλλο λέγεται πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, περί μυστικών συμφωνιών και κομματικών συμφερόντων, είναι αποκύημα της φαντασίας ορισμένων.

Τέλος, θέλουμε να καλέσουμε όλους τους φοιτητές του τμήματος σε εγρήγορση, προκειμένου να μπει ένα τέλος σ’ αυτή τη νοσηρή κατάσταση που βιώνουμε εδώ και μήνες. Το μέλλον του τμήματος δεν μπορεί να συνεχίσει να διακυβεύεται για πολύ ακόμη...