ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΕΜΜΕ

Thursday, March 22, 2007

Εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών από τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ...

ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ


Την περασμένη Παρασκευή 16/03/2007 η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος έλαβε την πρωτοβουλία ενημέρωσης των πολιτών για την κατάσταση που επικρατεί στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Απευθυνόμενη στην κοινωνία εξήγησε τους λόγους για τους οποίους είναι αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις στο χώρο της παιδείας.

Μέλη της παράταξης μας, σε όλες τις κεντρικές πλατείες της χώρας, στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, στην Κομοτηνή, στη Ξάνθη, στα Χανιά, στο Ηράκλειο, στο Ρέθυμνο, στην Πάτρα και σε όλα τα νησιά της Ελλάδας απευθύνθηκαν στους πολίτες της χώρας μας εκθέτοντας την άποψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την επικρατούσα κατάσταση στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Κάθε κλειστό Πανεπιστήμιο είναι ουσιαστικά μία κοινωνία χωρίς ζωή. Μία κοινωνία που συμβιβάζεται και υπονομεύει την παρεμβατική της δυνατότητα στο διαρκή αγώνα για την πρόοδο και την εξέλιξη. Το πανεπιστήμιο δεν είναι ιδιοκτησία κανενός.

Το Πανεπιστήμιο δεν πρέπει να είναι χώρος στείρας μικροκομματικής αντιπαράθεσης. Δεν μπορεί να παραμείνει στάσιμο και αδρανές, καθηλωμένο σε συντηρητικές αντιλήψεις άρνησης της πραγματικότητας και της εξέλιξης. Δεν μπορεί να παραδίδεται στην εσωστρέφεια και να αυτοϋπονομεύεται.

Λέμε ΟΧΙ στις σχολές χωρίς ζωή. Σπάμε τα λουκέτα της σιωπής, της άρνησης και του μηδενισμού. Όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε συμμέτοχοι στη δημιουργία της παιδείας του μέλλοντος μας.
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταθέτει λουλούδια στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη