ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΕΜΜΕ

Wednesday, April 18, 2007

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ - ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΥΑΛΑ!!!

Πλαίσιο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΕΜΜΕ για τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών ΕΜΜΕ της 16ης Απριλίου 2007 και ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΜΜΕ με 55 ψήφους:


ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Δια γυμνού οφθαλμού, μπορεί να διαπιστώσει κανείς το τεράστιο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το τμήμα μετά την πολύμηνη κατάληψη. Κανείς δεν είναι σε θέση να δώσει πειστικές απαντήσεις στο αν χάθηκε ή όχι το χειμερινό εξάμηνο, αν και πότε θα ξεκινήσει το εαρινό, πότε θα γίνουν οι απαιτούμενες αναπληρώσεις και πότε η εξεταστική. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα γενικευμένης σύγχυσης, είναι πιο επιτακτική από κάθε άλλη φορά, η ανάγκη να ανοίξει το τμήμα και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την εύρυθμη λειτουργία τους. Είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα από εμάς να μην επιτρέψει να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17/4

Ζητάμε:
- Άμεση σύγκλιση Συνέλευσης Τμήματος μέσα στην εβδομάδα. Είναι καιρός και οι καθηγητές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δ
ώσουν απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα για τις αναπληρώσεις, τη χαμένη εξεταστική και την έναρξη του εαρινού εξαμήνου.

- Άμεση διενέργεια εξεταστικής για τους επί πτυχίω φοιτητές μέσα στο Μάιο.

- Την εξεύρεση βιώσιμης λύσης για την αναπλήρωση των μαθημάτων. Προτείνουμε την άμεση έναρξη του εαρινού εξαμήνου ούτως ώστε να καλυφθούν όλες οι απαραίτητες εβδομάδες διδασκαλίας μέχρι τα τέλη Ιουνίου και είτε εμβόλιμα στο εαρινό εξάμηνο είτε μετά το πέρας των παραδόσεων του εαρινού να αναπληρωθούν όλα εκείνα τα μαθήματα του χειμερινού που μπορούν να συμπλ
ηρωθούν σε 3 ή 4 παραδόσεις. Όσον αφορά τις εξεταστικές το Τμήμα οφείλει να βρει το μοντέλο εκείνο που θα λαμβάνει υπόψην του όλες τις παραμέτρους (χρονικά περιθώρια για μελέτη, ανθρώπινος παράγοντας κ.ά).

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ


- Κτιριακό: Εάν συνεχιστεί ο εμπαιγμός των φοιτητών και δε μεταφερθούν στο Γρυπάρειο με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτου
ς, προτείνουμε να ξεκινήσει η αναζήτηση εκ νέου και η καταγραφή όλων των διαθέσιμων κτηρίων του ΕΚΠΑ στο κέντρο της Αθήνας. Να βρεθεί ένα κτήριο που να δύναται να στεγάσει όλα τα έτη, τη βιβλιοθήκη, τα γραφεία των καθηγητών και τις διοικητικές υπηρεσίες. Αναγκαία κρίνεται και η ύπαρξη αμφιθεάτρων που να έχουν τις απαραίτητες τεχνολογικές υποδομές για τη διευκόλυνση των παραδόσεων.

- Δωρεάν διανομή κωδικών για πρόσβαση στο διαδίκτυο, σε όλους τους εισαχθέντες στο τμήμα.

- Ηλεκτρονικός εκσυγχρονισμός: Στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης, έχει αλλάξει η λογική της πρόσβασης στη γνώση, η απόκτηση γνώσης. Όλοι οι καθηγητές λοιπόν θα πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει και να δημιουργήσουν σελίδες στο site της σχολής, όπου θα υπάρχει διάγραμμα του κάθε μαθήματος, υλικό από τις παραδόσεις και επικουρικό υλικό καθώς επίσης και επιπρόσθετη βιβλιογραφία.

- Δήλωση μαθημάτων και ανακοίνωση των βαθμολογιών στο διαδίκτυο.


- Επανεξέταση μέχρι και σε 6 υποχρεωτικά μαθήματα, για όποιον επιθυμεί να βελτιώσει το βαθμό πτυχίο του.

- Κανένα περιορισμό στη δήλωση μαθημάτων για τους επί πτυχίω φοιτητές.

- Βελτίωση των διοικητικών υπηρεσιών του τμήματος: Διεύρυνση του ωραρίου της Γραμματείας και της Βιβλιοθήκης για την εξυπηρέτηση των φοιτητών.


- Εισαγωγή περισσότερων μαθημάτ
ων επιλογής και μαθημάτων με βασική ορολογία επικοινωνίας σε ξένες γλώσσες.

- Περιορισμός της αφισοκόλλησης σε προκαθορισμένους χώρους. Σεβασμός στο φοιτητή και βελτίωση των συνθηκών ζωής μέσα στο Πανεπιστήμιο.


- Ανάπτυξη κοινών μεταπτυχιακών προγραμμάτων σε συνεργασία με ξένα τμήματα επικοινωνίας και ΜΜΕ, τα οποία θα χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

- Αξιολόγηση για όλους: Για να απελευθερωθούν οι υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις του Πανεπιστημίου, για να εντοπισθούν οι ελλείψεις και να βάλουμε τέλος στη στασιμότητα. Οι παραπάνω προτάσεις δεν αποτελούν πανάκεια για όλα τα προβλήματα, πιστεύουμε όμως ότι θα δώσουν στο τμήμα σημαντικό προβάδισμα στην πορεία προς τη γνώση και θα βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό της συνθήκες φοίτησης.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ "ΜΑΧΟΝΤΑΙ" ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΣΧΟΛΗ ΚΛΕΙΣΤΗ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟΦΑΙΣΑΝ: ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 17/4.

ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ Η ΠΟΛΥΜΗΝΗ ΚΑΤΑΛΗΨ
Η...